2024. március 2. szombatLujza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
tv.transindex.ro

„Ugyanazt kívánjuk Johannisnak és Arafatnak, amit mi is megéltünk” - videó a kolozsvári tüntetésről

2021 . március . 31
Készítette: Kádár Kata, Tóth Helga

A hétvégén bevezetett újabb járványügyi intézkedések miatt igen puskaporos lett a közhangulat Romániában. Bukarestben és Temesváron nagyobb megmozdulásokat szerveztek a korlátozások bevezetése miatt, a tüntetésekért pedig nyíltan felelősséget vállalt az AUR szélsőjobboldali párt.

A tiltakozássorozathoz kolozsváriak is csatlakoztak, hétfőn és kedden délután körülbelül 100-150 résztvevő gyűlt össze a prefektúra palotája előtt, majd vonultak végig a Magyar utcán (December 21. sugárút) és a Mócok útján egészen a Monostor negyedig.

A bukaresti és temesvári tüntetések nyomán Klaus Johannis államfő kijelentette, hogy elítéli a tüntetések mögött megbújó szélsőséges megnyilvánulásokat: az antiszemitizmust, a szélsőséges és idegengyűlölő skandálásokat, amelyek ott megjelentek. Mint elmondta, megérti az elégedetlenséget, de csak a korlátozások betartásával lehet elérni az új esetszámok csökkenését.

Kolozsváron egyébként mi nem tapasztaltunk különösen szélsőséges megnyilvánulásokat, a helyszínre kivonuló U-s fiatal szurkolók sem hangoztattak hasonló rigmusokat.

Videón mutatjuk a tüntetés hangulatát, valamint a résztvevők és járókelők véleményeit. Magyar nyelvű feliratért kapcsoljátok be a jobb alsó sarokban található "subtitle" gombot!


LEGFRISSEBB

Egyéb

Csatornák